Estudi biomecanic de la marxa

A l’estudi de la marxa, tècnicament se li denomina estudi biomecànic, és a dir, el desplaçament del cos recolzat sobre els peus, voluntari, progressiu i còmode per a l’organisme. En la revisió biomecànica, CLÍNICA DEL PEU, realitza una exploració de la marxa activa en dinàmica i un estudi de la postura amb equips de baropodometria per a l’estàtica. Així observem les possibles alteracions que puguin repercutir en l’estructura esquelètica del nostre organisme.

QUAN HEM DE FER LA PRIMERA REVISIÓ BIOMECÀNICA?

Quan comencem a caminar és quan aconsellem des de CLINICA DEL PEU  estudiar i valorar el peu. Dels primers anys en la infància pot venir determinat el nostre desenvolupament. S’aconsella que, si no es detecta cap problema en el nen/nena anteriorment, fer la primera revisió als 2-3 anys.

CADA QUANT TEMPS HEM DE FER-NOS UN ESTUDI BIOMECÀNIC?

És recomanable fer una revisió cada any i sobretot en esportistes. A vegades ens trobem persones adultes que no han estat visitades mai per un podòleg, i el coneixement de com caminem i quina és la nostra postura, ens pot ajudar molt a entendre aquells problemes que tenim en el nostre cos i que no pensem que puguin venir desencadenats dels peus.